DIVAIN | Equivalence parfums

45% KORTING OP ALLE GEUREN!

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Ontdek het verschil tussen cologne en parfum

Het verschil tussen cologne, parfum, eau de toilette en eau de parfum

In de wereld van de parfumerie bestaan er verschillende soorten geuren: cologne, parfum, eau de toilette en eau de parfum. Er zal er vast meer dan eentje je bekend in de oren klinken, maar het is niet eenvoudig om er eentje te kiezen die het beste bij je smaak of interesses past als je de verschillende eigenschappen niet kent. 

Wij van DIVAIN willen je het ietsje makkelijker maken en daarom zullen we je hier uitleggen wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de verschillende soorten, let goed op!

Verschil tussen cologne en parfum

Als je net aan Siri hebt gevraagd wat het verschil is tussen een cologne en parfum, schakel haar dan snel uit want we zullen het je hier beter uitleggen:

Eau de Cologne

Ontwikkeld in Keulen, Duitsland, onderscheidt eau de cologne zich omdat het het laagste percentage etherische oliën bevat, onder de geuren die er op de markt zijn, met een aandeel van 1% tot 2%, afhankelijk van het merk. 

Genoemde olie wordt verdund in ethylalcohol (ethanol) waardoor een snelle vluchtigheid en een korte tot gemiddelde inweektijd ontstaat. Wat betreft geuren, het belangrijkste kenmerk is de frisheid, een resultaat van het gebruik van citrusoliën.

Colognes worden vooral gebruikt door mannen, vooral na het douchen of na het scheren. De meest populaire eau de colognes voor mannen zijn DIVAIN-204 en Aqua Pour Homme van Bulgari. We kunnen ook eau de colognes voor dames vinden die meestal 100% citrus zijn, omdat een cologne is ontworpen om de hele dag door frisheid te geven.

Ontdek het verschil tussen Eau de Toilette en Eau de Parfum

Parfum

Parfums zijn misschien wel de meest gebruikte vorm van een mengsel van aromatische stoffen. De oorsprong gaat terug tot de Romeinse tijd, toen ze de geur van een parfum gebruikten om hun lichaamsgeur te maskeren vanwege het ontbreken van een bad.

De alcoholische gradaties van het parfum bereiken een etherische olieconcentratie van 10% tot 15%, waardoor het een van de meest duurzame fixaties op de markt is. Daarnaast wordt de essence verdund in weinig alcohol, wat mogelijke negatieve effecten op de gevoelige huid vermindert.

Op dit moment zijn er verschillende zeer bekende parfummerken met uitgebreide catalogi voor zowel mannen als vrouwen.

Het belangrijkste verschil tussen eau de cologne en parfum zit in de concentratie aromatische stoffen

Verschil Eau de Toilette en Eau de Parfum

Aan de andere kant hebben we twee aromatische wateren met de volgende verschillen::

Eau de Toilette

Eau de Toilette bevat een hogere concentratie aromatische stoffen dan de eau de cologne, omdat het tussen 2% en 7% etherische olie bevat, verdund in ethylalcohol.

In vergelijking met de eau de cologne is de duurzaamheid hier groter omdat het een hogere concentratie aromatische stoffen heeft. Op dezelfde manier is de prijs veel lager dan die van eau de parfum, maar toch met vergelijkbare prestaties.

Een van de meest opvallende kenmerken is de citrus- en frisse geur, met als belangrijkste doel het creëren van dat gevoel van frisheid dat een bad of douche je kan geven. Eau de toilette wordt veel verkocht, vooral in drogisterijen. Een zeer populair voorbeeld van deze soort geur is Acqua di Gio van Armani.

Eau de Parfum

Het belangrijkste verschil tussen eau de parfum en parfum zit in de concentratie van de essenties, aangezien eau de parfum een concentratie van 7% tot 10% bevat, een beetje minder dan parfum, maar één procent meer dan de Eau de Toilette.

Deze geur is een goed alternatief voor wie op zoek is naar een parfum dat lang meegaat maar goedkoop is, omdat het een oplossing van water en alcohol bevat met essentiële oliën die de prijs verlaagt

Voor mannen zijn enkele van de beste merken die we op de markt kunnen vinden Giorgio Armani, Calvin Klein. Wat de vrouwelijke markt betreft, vallen merken als Lancome, Dior of Yves Saint Laurent op.

Zoals je ziet, zijn er veel goedkopere opties bij het kiezen van een nieuw geurtje, aangezien de meeste merken zowel het eau de parfum-formaat als het parfum-formaat voor dezelfde geur aanbieden. Jij kiest!

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published