DIVAIN | Equivalence parfums

45% KORTING OP ALLE GEUREN!

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Ontdek hoe u uw flexibiliteit kunt verbeteren met deze basisoefeningen

Hoe verbeter je je flexibiliteit: 7 basisoefeningen

Flexibiliteit is het vermogen om je vrij te strekken zonder je te breken of te bezeren. Soepel zijn heeft vele voordelen, zoals je helpen beter te worden in je favoriete sport, en de kans op blessures verkleinen.

Mettertijd verlies je vaak je lenigheid, dus hier is een lijst met basisoefeningen die je thuis kunt doen en die je helpen je lenigheid te verbeteren, weer te bewegen en je spieren meer uithoudingsvermogen te geven.

Met deze 7 stretches krijg je merkbare resultaten en hoef je niet meer te klinken als een roestige machine.

7 oefeningen om flexibiliteit te verbeteren

Deze oefeningen zijn makkelijk thuis te doen en verhogen de beweeglijkheid van de gewrichten. Ze zullen u niet alleen helpen leniger te worden, maar ook uw gezondheid verbeteren. Dus als u goede resultaten wilt bereiken, raden wij u aan ze regelmatig te doen.

Rugdraai

Rugoefeningen zijn een van de belangrijkste oefeningen, omdat je er blessures en pijn mee kunt voorkomen. Het enige wat je hoeft te doen is opstaan, je handen op je middel plaatsen en je bovenlichaam draaien, eerst naar rechts en dan naar links. Om te weten of je de beweging correct uitvoert, moet je je zij voelen strekken.

Beste oefeningen om lenigheid en uithoudingsvermogen te verbeteren

Arm strekken

Een gemakkelijke manier om dit ledemaat te strekken door uw lichaam meer kracht te geven, is door uw handen voor u in elkaar te slaan, ze om te draaien en uw armen te strekken.

Als u achter een computer werkt, voorkomen deze oefeningen letsel aan spieren en pezen van polsen tot armen. Een andere mogelijkheid is om je arm achter je hoofd te brengen, deze met je elleboog te ondersteunen en naar beneden te drukken om je schouder te strekken.

Beenstrekkingen

Om de quadriceps, de wreef en de vastus medialis te strekken, kunt u meer dan één oefening doen. Een van de gemakkelijkste en meest aanbevolen voor uw gezondheid is om met uw gezicht naar de grond te gaan liggen, één been naar u toe te brengen, uw voet met uw hand vast te pakken en eraan te trekken om de musculus medialis en de musculus lateralis te strekken.

Zittend strekken

Het strekken van uw been is belangrijk om gewrichtsblessures te voorkomen, vooral als u vele uren per dag zittend doorbrengt. Een heel eenvoudige oefening is om uw hiel op de grond te plaatsen en uw voet op en neer te bewegen. Het strekken van uw been verbetert de bloedsomloop en de beweging activeert uw spieren.

Hoe je flexibiliteit verbetert met deze thuisoefeningen

Couch stride

Ondanks het feit dat deze passen intensiever zijn, hebben ze voordelen voor het hele lichaam, omdat ze fungeren als een stretch voor verschillende dynamische systemen. Deze lichaamsbeweging bestaat erin één been naar achteren te plaatsen en het op de bank te laten rusten, terwijl het andere been naar voren wordt geplaatst in een hoek van 90 graden, zoals bij een conventionele pas.

Onderrug

Om uw onderrug te strekken, raden wij u aan deze oefening te doen. Ga op de grond liggen, strek één been uit en laat het dicht bij de grond terwijl het andere been zo ver mogelijk naar uw borst getrokken wordt. Herhaal hetzelfde proces met elk been en dat is het, je onderrug zal gestrekt zijn.

Yoga

Deze sport is misschien wel een van de beste om het hele lichaam te strekken, want de voordelen zijn niet alleen het verkrijgen van flexibiliteit, maar ook gemoedsrust en ontspanning. Er zijn veel yogahoudingen en -routines voor beginners, en 15 minuten per dag zijn voldoende om grote voordelen te behalen en uw gezondheid te verbeteren.

Tips en aanbevelingen om de flexibiliteit te verbeteren

Er zijn veel tips om je lenigheid te verbeteren. Het eten van de juiste voeding is zeer belangrijk, want er zijn essentiële voedingsstoffen voor de gewrichten, pezen en spieren van het lichaam.

Stretchen voor en na het sporten is even belangrijk, samen met een goede warming-up, die het risico op blessures vermindert en uw sportprestaties verbetert.

Daarnaast raden wij sporten aan zoals pilates, yoga of zwemmen, waarmee u al uw spieren en lichaamsdelen onmiddellijk kunt strekken, waardoor u flexibeler wordt en meer uithoudingsvermogen en kracht krijgt.
Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published