DIVAIN | Equivalence parfums

45% KORTING OP ALLE GEUREN!

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Hoe verwijder je permanente nagellak stap voor stap

Hoe verwijder je thuis stap voor stap permanente nagellak

Permanente nagellak is ideaal om de nagels er lang perfect en gezond te laten uitzien. Het enige nadeel van dit type manicure is dat het vrij moeilijk te verwijderen is, omdat onjuiste verwijdering van de nagellak kan leiden tot infecties, vallende nagels en zelfs permanente schade. 

Als je echter een aantal minimale stappen volgt en voorzichtig te werk gaat, kun je permanente nagellak zelf thuis verwijderen. Op deze manier hoef je niet naar een nagelsalon te gaan. Je zult tijd en geld besparen. 

Hier volgt een uitleg hoe je permanente nagellak verwijdert. Let op!

Stappen om permanente nagellak te verwijderen

Voordat je begint moet je een aantal materialen verzamelen die je thuis kunt vinden of in elke supermarkt, schoonheidssalon of apotheek kunt kopen: zuivere aceton, aluminiumfolie, harde nagelvijl, vaseline, watten en vochtinbrengende crème

Vergeet niet dat geduld essentieel is bij het verwijderen van je permanente manicure. Doe dit proces nooit overhaast. 

Hoe verwijder je permanente nagellak en wat heb je nodig

Eerste stap: het poreus maken van de nagellak.

Aangezien de glazuurlaag volledig gesloten is, is het zeer moeilijk deze te verdunnen met aceton, zoals het geval is bij traditionele glazuren.  

Gebruik gewoon een harde nagelvijl en wrijf er zachtjes over om de bovenste laag nagellak te verwijderen zonder te veel kracht te gebruiken. Raak de nagel aan om er zeker van te zijn dat de nagellak poreus is. Dit zal het absorptievermogen verbeteren.

Stap 2: Nagelriemen en huid beschermen

Zoals je hieronder zult zien, is aceton een essentieel product voor het verwijderen van nagellak. Het is dus heel belangrijk om eerst je nagelriemen en de huid rond je nagels te beschermen tegen beschadiging. 

Breng een beetje vaseline of nagelriemolie aan op deze plekken en het zal dienen als een beschermend laagje. Je kunt ook sinaasappel stokjes gebruiken om de nagelriem te bewegen. Dit zal ook helpen om de nagel veel mooier te maken. 

Stap 3: De aceton aanbrengen

Je hebt pure, sterke aceton nodig om de nagellak te verwijderen. Doordrenk een paar watjes met aceton en leg ze dan voorzichtig op je nagels. Probeer zo veel mogelijk je huid niet te raken. Denk eraan dat het niet raadzaam is te veel aceton te gebruiken, omdat het je nagels kan verzwakken. 

Stappen, hoe verwijder je thuis zelf je permanente manicure

Stap 4: Wikkel de vingers in aluminiumfolie.

Hoewel we in de eerste stap de poreusheid van de nagel hebben verbeterd, gebruiken we om de resultaten nog meer te verbeteren aluminiumfolie. Wikkel het rond de vingertoppen zonder de watjes te verwijderen. Dit is van essentieel belang om verdamping te voorkomen en het effect te verbeteren. 

Dit constante en nauwe contact zal de permanente nagellak zeker zacht maken. In tijdsduur, zal ongeveer 15 minuten genoeg zijn om deze eenvoudige stap uit te voeren. Hoewel het mogelijk is dat sommige permanente lakken iets meer tijd nodig hebben.

Stap 5: Verwijder de lak

Verwijder de aluminiumfolie en de watjes. Je zal zien dat de nagellak er vanzelf af gaat. Als er resten achterblijven, kun je nog een ander stukje watten met aceton gebruiken. Altijd zachtjes wrijven. 

Zesde en laatste stap: je nagels goed hydrateren

Aangezien de nagels worden blootgesteld aan nagellak en vervolgens aan zuivere aceton, is het zeer belangrijk dat je je nagels na het proces goed hydrateert. In feite is het zeer waarschijnlijk dat je nagels gevoelig zullen zijn. Wij adviseren je wat voedende olie aan te brengen om te voorkomen dat ze droog en beschadigd worden.

Tot slot is het zeer belangrijk dat je de nagellak met de grootste zorg verwijdert. Denk eraan dat het niet raadzaam is de aceton rechtstreeks in te ademen en dat dit proces met de nodige tijd en op een goed geventileerde plaats in je huis moet worden uitgevoe
Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published