DIVAIN | Equivalence parfums

45% KORTING OP ALLE PARFUMS! ALLEEN VANDAAG!

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Ontdek hoe je makkelijk en voordelig zelf parfum kunt maken

Hoe maak je zelf een parfum: ingrediënten en stappen

Parfums zijn bijna onmisbaar geworden in het dagelijkse leven van veel mensen, omdat zij een frisse en unieke noot geven aan onze persoonlijkheid. 

Helaas is de realiteit dat veel parfums vaak duur zijn en gemaakt zijn van materialen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Daarom willen we het in dit artikel hebben over hoe je zelf een 100% natuurlijk parfum kunt maken.

Benodigde ingrediënten en materialen

Natuurlijke parfums hebben altijd al bestaan, sinds de oudheid, toen natuurlijke essences al werden gebruikt om de fijnste en meest verrukkelijke geuren te verkrijgen. 

De stappen om zelfgemaakte parfum te maken

Hoewel de materialen om een natuurlijk zelfgemaakt parfum of eau de cologne te maken kunnen variëren, afhankelijk van het type parfum dat je wilt maken, zijn de basisingrediënten die je nodig hebt de volgende: 

  • Glazen flesje: In deze recipiënten zul je het zelfgemaakte parfum maken en bewaren. Het is belangrijk dat hij van glas is, want dan blijft het aroma langer behouden. Vergeet ook niet ervoor te zorgen dat het flesje groot genoeg is voor de totale hoeveelheid parfum die je gaat bereiden.
  • Alcohol van 96%: dit is geconcentreerde alcohol die u gemakkelijk kunt vinden in elke apotheek in uw stad. Deze alcohol zorgt ervoor dat de natuurlijke essences of essentiële oliën die je gebruikt om het parfum te maken, zich kunnen verspreiden en op hun plaats blijven. Als je een eau de cologne wilt maken in plaats van een parfum, kun je het alcoholpercentage verlagen door een beetje gedemineraliseerd water, glycerine of zelfs gedistilleerd water toe te voegen.
  • Natuurlijke essentiële oliën: Zij zorgen voor het aroma van uw parfum. Als je bijvoorbeeld een rozenparfum wilt bereiden, kun je natuurlijke essentiële olie van roos gebruiken om een krachtige en aangename basisnoot verkrijgen.

    Het aantal druppels essentiële olie hangt af van hoe intens je de geur wilt hebben. Hoe meer essentiële oliën of natuurlijke essences je toevoegt, hoe sterker de geur van je parfum zal zijn. Op deze manier kunt je zelfgemaakte parfum maken voor heren, dames of kinderen, afhankelijk van de hoeveelheid en het soort essence dat je kiest te gebruiken.

  • Dimethicone en vloeibare kleurstof (optioneel). Deze elementen zijn niet noodzakelijk om je zelfgemaakte parfum te maken, je kan kiezen om ze te gebruiken of niet. Dimethicone is een bestanddeel dat bekend staat als een fixeermiddel dat ervoor zorgt dat de geur van het parfum langer aanwezig blijft. De vloeibare kleurstof geeft kleur en een unieke tint aan je zelfgemaakte parfum.

Hoe maak je zelf een natuurlijke parfum en benodigde ingrediënten

Hoe maak je een zelfgemaakte parfum stap voor stap

Zodra je alle benodigde ingrediënten bij de hand hebt, is het tijd om te beginnen met het maken van je eigen parfums. Hier is een stap-voor-stap gids over hoe het te doen.

  • In het glazen flesje moet je de alcohol doen. De hoeveelheid alcohol moet 70% zijn van de totale hoeveelheid parfum die je wilt maken. Als je bijvoorbeeld 100 ml parfum wilt maken, dan moet je 70 ml alcohol gebruiken. Als je een eau de cologne wilt maken, vergeet dan niet de alcohol te mengen met water (gedistilleerd of gedemineraliseerd) voordat je het in het flesje doet.
  • Daarna moet je de natuurlijke oliën of essences toevoegen, die verantwoordelijk zullen zijn voor het geven van een fris aroma aan je parfum. Aanbevolen wordt een hoeveelheid toe te voegen die overeenkomt met 30% van de totale hoeveelheid van het parfum dat je wilt maken. Als je bijvoorbeeld een parfum van 100 ml wilt maken, moet je 30 ml natuurlijke essences toevoegen.

    Houd in gedachten dat een parfum drie verschillende noten heeft die worden gecreëerd met de essentiële oliën: topnoten, hartnoten en basisnoten.

  • Optioneel kun je één druppel dimethicone en vloeibare kleurstof toevoegen voor elke 100 ml parfum die je maakt. Dit zal je parfum een speciaal tintje geven.
  • De volgende stap is het flesje te sluiten, de ingrediënten goed te mengen en alles ongeveer een week te laten macereren. Zet het flesje op een koele plaats verwijderd van zonlicht om ervoor te zorgen dat de geur goed wordt geïmpregneerd en geïntensiveerd.
  • Na een week kun je gaan genieten van je eigen 100% natuurlijke zelfgemaakte parfum.

Zoals je ziet, is het maken van een natuurlijk parfum heel eenvoudig en voordelig. Je hebt maar een paar materialen nodig die gemakkelijk te vinden zijn in elke online of fysieke winkel.

Door de stappen te volgen en de juiste hoeveelheden van elk ingrediënt toe te voegen, zul je in staat zijn om je eigen zelfgemaakte parfums te maken die bij jouw stijl passen. Ga aan de slag en maak de beste gepersonaliseerde geuren!
Previous post
Next post