DIVAIN | Equivalence parfums

-45% OP ALLE PARFUMS 😎

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Ontdek de kenmerken van make-up in de jaren 60

Make-up van de jaren 60: geschiedenis en kenmerken

Als we aan de make-up van de jaren 60 denken, denken we aan het iconische model Twiggy, kunstwimpers, eyeliner, nude lippen en trucjes die de ogen groter doen lijken. Een make-up stijl die één van de meest populaire trends uit de modegeschiedenis werd.

De jaren 60 werden gekenmerkt door allerlei nieuwe ideeën en gedachten die toen verschenen en door dat het een tijd van de jeugd was. In die tijd werd individuele expressie en persoonlijkheid weerspiegeld in mode en stijl. Van de vrouw die de voorkeur gaf aan een meer natuurlijke make-up tot degene die koos voor een meer opvallende stijl van donkere oogschaduw en zeer gedefinieerde wenkbrauwen.

Aangezien de populaire trends van jaren geleden op de een of andere manier altijd terugkomen om te versmelten met de huidige, wilden we in dit artikel op onze blog een compleet overzicht van de geschiedenis behandelen, je wat advies geven en je vertellen over de make-up kenmerken van de jaren 60. Let op! 

Geschiedenis van de 60's make-up

De make-up voor vrouwen in het begin van de jaren 60 concentreerde zich op elegante ogen, veel gezichtspoeder en natuurlijke lichtroze lippen. Halverwege het decennium evolueerde deze stijl echter naar een eenvoudiger en vrouwelijker model, waarvan de beste voorbeelden het model Twiggy en model Jean Shrimpton zijn.

Geschiedenis van make-up uit de jaren 60 en de beste tips voor een vintage look

De mode explosie uit Londen bracht deze stijl en de haar- en make-up revolutie met zich mee. Sinds de jaren 50 is Londen toonaangevend met zijn "modernist look" of "mod look" en in de jaren zestig begonnen de winkels zich aan te passen aan de trends van de smaak van de jongere generatie. De mod-stijl was slechts een van de drie stijlen die de jaren '60 domineerden, samen met klassiek en hippie. De mod is echter de meest toonaangevende van die tijd.

De "cat eye", die in de jaren 50 zo populair was, wordt vervangen door aanplakwimpers. Daarnaast waren de jaren '60 het eerste retro tijdperk waarin make-up en dameskleding die in de jaren '20 in de mode waren werd teruggevonden, maar aangepast aan de stijl van het decennium.

Kenmerken van de make-up van de jaren 60

Gezicht

Vrouwen in de jaren zestig gebruikten aan het begin van dat decennium veel poeder op hun gezicht, maar brachten later alleen de hoeveelheid aan om onzuiverheden te bedekken. Rond 1963 begon men koraal, roze of perzikkleurige blush te gebruiken om een ​​natuurlijke gloed over het hele gezicht te creëren.

Wenkbrauwen

De wenkbrauwen uit de jaren 60 worden gekenmerkt door zuiver, verzorgd, welgevormd en heel gedefinieerd te zijn met een wenkbrauwpotlood.

Make-up trends uit de jaren 60

Ogen

De ogen waren in de jaren 60 het middelpunt van de make-up, aangezien er gebruik werd gemaakt van kunstwimpers, veel mascara en eyeliner. De meest populaire oogschaduwkleuren waren blauw, groen, grijs en wit. Opgemerkt moet worden dat veel vrouwen ook aanplakwimpers aan de onderkant van het oog droegen of deze lijn  met eyeliner markeerden net zoals het model Twiggy.

De opvallende oog make-up van die periode wordt bereikt door een bleek ooglid met een donkere, niet vervaagde streep in de boog van het ooglid, van het binnenste naar de buitenste uiterste ervan. Er werd ook witte eyeliner op de binnenlijn van het ooglid aangebracht om het oog groter en meer open te laten lijken.

Mond

Omdat de ogen de nadruk hadden van de make-up uit de jaren 60, werden de lippen heel natuurlijk opgemaakt met lichte tinten van koraal, roze en perzik en werden ook omlijnd.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published