DIVAIN | Equivalence parfums

-45% OP ALLE PARFUMS 😎

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Beste make-up ideeën bij een rode jurk

Make-up ideeën voor een rode jurk en hoe deze te combineren

De kleur rood straalt vuur, passie, vertrouwen, energie en assertiviteit uit. Het is een kleur die opvalt in elke outfit. Als je een rode jurk in je garderobe hebt en je wilt een look dragen om op te vallen bij een speciale gelegenheid, geven we je in dit bericht enkele tips over hoe je deze kunt combineren. Daarnaast laten we ook een paar make-up ideeën achter voor die opvallende rode jurk.

Make-up ideeën voor een rode jurk 

Als je overweegt rood te dragen, zijn hier een paar ideeën en tips om je gezicht op te maken zodat je schitterd, of het nu voor een speciale gelegenheid is of voor ieder normaal moment van de dag.

Een rode jurk valt bij elke gelegenheid op, dus als het gaat om make-up moet je spelen met je kleurenpalet zonder je gezicht te overladen en proberen de belangrijkste punten, zoals de ogen en de lippen, te benadrukken. 

Make-up bij een rode jurk en hoe deze te combineren tot een trend

Nude Make-up 

Nude make-up is perfect voor elke gelegenheid, omdat het je gezicht er zo natuurlijk mogelijk probeert uit te laten zien. Het idee is om je ogen op een eenvoudige manier te accentueren, dus het is belangrijk dat je een foundation aanbrengt met een kleur die lijkt op die van je huid. 

De perfecte oogmake-up moet drie belangrijke aspecten benadrukken: wenkbrauwen, oogleden en wimpers. Volg daarvoor de onderstaande stapsgewijze tips: 

  • Breng eerst schaduwen aan op het ooglid met een palet van neutrale, gouden en donkere tinten. Dit geeft diepte aan je oogopslag.
  • Neem dan wat lila oogschaduw en breng het aan op het bovenste gedeelte van het ooglid en vervaag het. Om je ogen meer licht te geven, gebruik je ten slotte een lichtere kleur voor de binnenhoek.
  • Breng mascara aan om je wimpers volume en lengte te geven, een must voor nude make-up. 
  • Voeg een beetje kleur toe aan je jukbeenderen, maar overdrijf het niet want het idee van deze make-up is om je huidskleur te accentueren. 
  • Omlijn tenslotte je lippen goed en breng een nude lippenstift aan die past bij je huidskleur. Dit geeft een natuurlijk effect met een subtiele toets die je lippen accentueert.

Hoe kies je de perfecte rode jurk make-up

Discrete make-up 

Als tweede optie kun je kiezen voor een subtiele oogmake-up met rode lippenstift die wel opvalt. Sommige denken dat alleen vrouwen met volle lippen deze stijl kunnen dragen. Deze look is echter ook ideaal voor vrouwen met dunne lippen, vooral als je lippenstift overeenkomt met de kleur van je jurk. 

Donkere make-up 

Dit is een formele make-up waarvan het geheim is de ogen te accentueren. Hiertoe wordt een discrete schaduw op het ooglid aangebracht op het ooglid en de ogen omlijnd met een zwarte eyeliner. Vergeet ook niet een mascara te gebruiken om ze meer volume te geven.

Gebruik ten slotte een lippenstift in nude- of roodachtige tinten die bij je jurk past. 

Hoe combineer je een rode jurk?

Het combineren van een rode jurk, jassen, schoenen en accessoires hangt af van de gelegenheid, en natuurlijk van je persoonlijkheid. 

Jassen

  • Voor speciale gelegenheden draag je bontjassen, bij voorkeur in het zwart. 
  • Voor informele gelegenheden kies je voor een zwart jasje of spijkerjack.

Schoenen

  • Speciale gelegenheden: voor een gala-avond kunnen de schoenen goud, zilver of zwart zijn, dat hangt af van de roodtint van je jurk. 
  • Informele gelegenheden: voor een zeer informele rode jurk kun je hoge sandalen (met hak of plateau) of lage sandalen in zwart of rood dragen. Aan de andere kant zijn zwarte laarzen perfect voor de winter en de herfst. 

De accessoires

Deze zijn afhankelijk van de gelegenheid en het soort jurk dat je draagt. Hebben we het over een avondje uit feesten, dan kun je het beste kiezen voor kettingen, armbanden en oorbellen in gouden of zilveren tinten. Het ideaal is altijd om jezelf niet te overladen met te veel accessoires die de aandacht afleiden van wat belangrijk is: je rode jurk. 

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published