DIVAIN | Equivalence parfums

-40% OP ALLE PARFUMS 😎

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

De roos is een van de meest gebruikte bloemen in de wereld van de parfumerie

De 13 beste rozenparfums

De koningin van alle bloemen, het symbool van de liefde en de romantiek, heeft een unieke geur en is tijdloos. Daarom is de roos een veel terugkerend ingrediënt in de wereld van de parfumerie. Parfums met roos hebben de reputatie "klassiekere parfums" te zijn, maar we gaan deze valse mythe ontkrachten, aangezien er honderden moderne geuren zijn die naar rozen ruiken of een vleugje roos bevatten.

Geloof je het niet? Probeer dan een van deze parfums die we benoemen in onze lijst met de 13 beste rozenparfums:

Rozenparfums voor dames

Essence van Narciso Rodriguez (DIVAIN-144)

Er zijn maar weinig rozenparfums die zo tijdloos en fris ruiken als deze. Het is geen verrassing dat de Amerikaanse ontwerper wordt gekenmerkt door zijn nette creaties, in een klassieke maar moderne stijl, die vrouwen met een voorliefde voor verfijning en vrouwelijkheid in verrukking brengen.

Essence bestaat uit slechts vier ingrediënten, roos en iris als topnoten, benzoë in het hart en muskus aan de basis; maar deze vier ingrediënten  zijn meer dan genoeg om dit parfum onvergetelijk te maken.

Miss Dior Blooming Bouquet van Christian Dior (DIVAIN-569)

Dit parfum is hét parfum voor jou als je, naast rozen, van alle bloemen in het algemeen houdt. En je zult zien dat zodra je het op doet, je het gevoel hebt dat je je bevindt in een prachtige levendige bloemenwinkel. 

Onder de componenten benadrukken we de roze pioenroos, de damastroos en perzik. Heerlijk!

Trésor Midnight Rose van Lancôme (DIVAIN-541)

Voel je je graag verleidelijk en gewild? We geven je gelijk, wie niet toch? Nou, met dit parfum krijg je dat voor elkaar. Perfect om harten te breken en alle ogen te op je te richtien dankzij de zoete maar bloemige en kruidige geur.

En zoals je je kunt voorstellen, moest er roos in zitten, omdat het een parfum is dat geïnspireerd is door de liefde. De roos zit in de basisnoten zodat je hem opmerkt als je de geur opspuit. 

Agua Fresca de Rosas Blancas van Adolfo Dominguez (DIVAIN-157)

Witte rozen symboliseren puurheid, onschuld en frisheid, eigenschappen die ongetwijfeld ook aanwezig zijn in de geur Agua Fresca de Rosas Blancas van Adolfo Domínguez. Ideaal om de hele dag door te dragen en om overal waar je heen gaat stijl en elegantie uit te stralen.

Dit is een versie van wat al een klassieker is in de parfumwereld: Agua Fresca de Rosas-parfum (DIVAIN-086). En aangezien we het over rozenwater hebben ... ken je alle voordelen ervan?

DIVAIN-164

Verfijning, elegantie, aantrekkingskracht en vooral sensualiteit. Al deze sensaties (en meer) vind je terug in dit parfum vol met New Yorkse airs. Ideaal om te dragen op een avondje uit met vrienden en om je de ware VIP-gast  van de club te voelen.

En we zeggen het niet om het zomaar te zeggen, want onder de ingrediënten bevat het niets meer en niets minder dan rosé champagne, een drankje dat niet mag ontbreken op een chique feest dat echt de moeite waard is.

Pink Roses van Mancera (DIVAIN-698)

Pink Roses van Mancera is een van die eau de parfums die zo boeiend is dat je hem onmogelijk kunt vergeten. Verslavend en perfect voor je dagelijkse plannen die je tijdens de lente hebt, omdat het groene noten, citrusnoten (zoals bergamot of Calabrische mandarijn) en bloemige componenten bevat. De Bulgaarse roos valt op in zijn topnoten en die van Marokko in het hart.

Zo'n verfrissende lentegeur moest niet één, maar wel twee soorten rozen hebben!

Peony & Blush Suede van Jo Malone (DIVAIN-616)

De Engelse firma kenmerkt zich door een groot aantal exquise en vernieuwende geuren, waarvan sommige met rozenaccenten niet mochten ontbreken.

In het hart van Peony & Blush Suede vinden we noten van vier super vrouwelijke bloemen: pioenroos, jasmijn, anjer en natuurlijk roos. Als je van deze bloemen houdt, kunnen we geen betere geur voor je bedenken.

Rose The One van Dolce&Gabbana (DIVAIN-087)

Zoals we eerder hebben vermeld, is de roos een bloem die naast liefde ook puurheid en onschuld vertegenwoordigt, dus een parfum als Rose The One, van het Italiaanse ontwerpersduo, kan niet ontbreken. De makers ervan werden geïnspireerd door het beeld van een lieve vrouw, die het leven leeft met de illusie die onschuld met zich meebrengt en vol liefde beleeft.

We kunnen geen ander ingrediënt bedenken dat deze kenmerken beter belichaamt, vind je ook niet?

Er zijn veel verschillende soorten roos zoals de Damascus roos of de Marrokaanse roos

Rozenparfums voor heren en unisex

Black Aoud van Montale (DIVAIN-321)

Roos kan ook als noot in mannelijke geuren voorkomen en zorgt voor verrukkelijke en zeer mannelijke parfums, Het bewijs hiervan is de Black Aoud eau de parfum, waarin de oud-roos geur opvalt, gecombineerd met houtachtige noten in het hart en de basis. Bij dat laatste vallen ook de rozenblaadjes op.


Deze geur is ideaal om op te doen tijdens de meest bijzondere nachtelijke plannen, waarin je wilt laten zien dat je met passie en intensiteit door het leven gaat.

Dune Pour Homme van Christian Dior (DIVAIN-346)

Nog zo'n rozenparfum voor mannen dat laat zien dat deze bloem heel mannelijk kan worden in combinatie met de juiste geuren. In dit geval is roos gecombineerd met vijgenbladeren, schors, salie, basilicum, sandelhout, ceder en tonkaboon.

Perfect om jezelf mee op te frissen en je verbonden te voelen met de natuur, zelfs als je op een vroeg maandagochtend als eerste op kantoor bent. Zo zal elke dag een beetje beter worden!

Wild Rose Oud van Mancera (DIVAIN-706)

Heb je binnenkort een speciale gelegenheid? Nou, je hebt je beste metgezel gevonden (met toestemming van degene die echt met je meegaat). Het is fris en informeel, maar heel bijzonder, dankzij de accenten van rode Turkse roos, Egyptische jasmijn en pokhout.

En weet je wat het beste is? Dat het een unisex-geur is, dus als je een vrouw bent en je metgezel een man of vice versa, kun je beide deze geur dragen en alle ogen op je gericht te krijgen.Onmogelijk om meer samen te delen!

Velvet Rose & Oud Cologne Intense van Jo Malone (DIVAIN-579)

Een Engelse ontwerpster wordt gekenmerkt door haar innovatieve creaties en een sterke persoonlijkheid, en deze geur is een van haar beste voorbeelden. De Damascus-roos geeft haar karakter en body, waardoor ze perfect is voor zowel dames als heren.

Rose D’Arabie Armani Privé van Giorgio Armani (DIVAIN-662)

Deze unisex eau de parfum heeft geen alledaagse rozengeur, nee zeker niet. De naam geeft het al aan dat het om een Arabische roos gaat, exotisch en bedwelmend. Om dit exotisme te bereiken, hebben ze damastroos gebruikt, beter bekend als de Damascus-roos.

Deze prachtige bloem wordt bijgestaan door andere componenten zoals saffraan, patchouli en gouden amber. Ideaal om van gaan te genieten tijdens meest intense winternachten die geen einde kennen.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published