5 soorten manicure die in de mode zijn

Soorten manicures die er zijn en welke je moet kennen om de trend te zetten

Net als in de mode veranderen de trends in schoonheidsbehandelingen, zoals de make-up of de manicure, met elk seizoen. Daarom zijn er tegenwoordig zoveel soorten manicure: Amerikaanse, Russische, Franse, enz. 

Lange tijd was een basis manicure, met neutrale of transparante nagellak, het populairst. Tegenwoordig zijn de technieken echter geëvolueerd en behoren paraffine manicure, kunstnagels en kleurrijke nagellak tot de populairste nieuwe behandelingen in schoonheidscentra, salons en kuuroorden. 

Als je wilt stralen met een nieuwe stijl nagels op je handen en een trend wilt zetten, vertellen we hieronder details over de verschillende soorten manicure die het meest in de mode zijn

De nieuwe Franse Manicure

De franse manicure heeft in 2022 een verandering ondergaan; de witte kleur die op de uiteinden van de nagels werd aangebracht, is vervangen door opvallende kleuren. Veel mensen kiezen ervoor een lijntje nagellak aan te brengen, niet alleen op de punt van de nagel, maar ook op de nagelriemlijn. 

Rood is de meest populaire kleur voor deze nieuwe franse manicure behandeling, maar u kunt elke kleur kiezen die u maar wilt. 

De beste manicure om te schitteren met fantastische nagels

Manicure met minimalistische details

Minimalistische details en eenvoudige versieringen zoals kristallen en kleine parels zijn een andere populaire trend voor 2022. Delicate Nail Art designs maken deel uit van dit type manicure en zijn meestal in de vorm van bloemen. 

Om dit type manicure thuis te doen, breng je een basislaag aan en gebruik je details zoals stippen en lijnen om ontwerpen naar keuze op je nagels te maken. 

Metallic nagellak

Metallic kleuren zijn niet langer iets exclusiefs voor de kerstperiode en zijn een van de populairste trends van het moment geworden. Metallic nagellak voor uw nagels is verkrijgbaar in verschillende tinten en in de zomer, met de weerkaatsing van de zonnestralen, zien ze er nog spectaculairder uit. 

Deze nagellak kan gelijkmatig worden aangebracht, maar wordt ook gebruikt om metallic accenten en motieven te creëren, afhankelijk van de vorm van uw nagels. 

Kleurrijke manicure

Dit seizoen zijn manicures met levendige, vrolijke en opvallende kleuren een populaire trend. Je kunt één kleur kiezen, maar het lakken van elke nagel in een andere kleur is ook heel populair. 

Levendig rood is tijdloos, verleidelijk en intens. Maar u kunt ook spelen met verschillende kleuren buiten de comfortzone, zoals levendig geel dat de zonnestralen voorstelt, elektrisch blauw zoals de lucht of de zee, de kleur van de natuur en andere felle kleuren zoals oranje, magenta of fuchsia.

Lijst van trendy manicure modellen en waar ze uit bestaan

Manicure nude

Nude tinten geven uw nagels een eenvoudige look. Zowel op als buiten de catwalks was de nude nagellak dit seizoen heel gebruikelijk. Deze tinten, samen met een laagje transparante nagellak, geven je handen een zeer glanzende uitstraling. 

Om dit type manicure er goed uit te laten zien, moeten uw nagels in goede conditie zijn, wat regelmatige nagelverzorging vereist. 

Als het op schoonheidsverzorging aankomt, is de hemel de limiet. Deze trends zijn ideale suggesties als je de trend wil volgen, maar vergeet niet dat je altijd je fantasie kunt gebruiken en verschillende soorten manicures kunt combineren om je eigen persoonlijke ontwerpen te laten schitteren die passen bij de vorm van je nagels. Stel je fantasie op de proef!