DIVAIN | Equivalence parfums

-45% OP ALLE PARFUMS 🌺

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Waar is zwarte knoflook voor?

Eigenschappen van zwarte knoflook: voordelen en contra-indicaties

Zwarte knoflook is de afgelopen jaren zo populair geworden dat het een van de meest modieuze ingrediënten is geworden die in recepten door professionele koks en in kruidkundigen als medicinaal voedsel worden gebruikt.

Deze zwarte knoflook wordt gemaakt door traditionele knoflook te onderwerpen aan een proces van chemische reacties die Maillard-reacties worden genoemd. Om deze kleur te verkrijgen, moet het een maand lang onder constante temperaturen tussen 65ºC en 80ºC worden bewaard.

Waar is zwarte knoflook voor?

Zwarte knoflook is een ingrediënt dat honderden jaren geleden voor medicinale doeleinden werd gebruikt. De interessante en heilzame eigenschappen van deze superfood komen grotendeels van de grondstof, traditionele knoflook.

Dankzij het fermentatieproces verandert het van kleur en worden enkele van zijn positieve gezondheidskenmerken geaccentueerd. Bovendien verdwijnt de smaak van de klassieke witte verse knoflook, wat sterk en onaangenaam.

De meeste voordelen liggen in het feit dat het essentiële aminozuren en antioxidanten bevat. Daarnaast bevat het andere essentiële voedingsstoffen om je lichaam goed te laten functioneren, zoals vitamines (waaronder vitamine B1, B2 en B3 en vitamine C opvallen) en mineralen.

Eigenschappen van zwarte knoflook

Eigenschappen van zwarte knoflook

Voordelen van zwarte knoflook

Naast de milde, niet-herhalende smaak, kunnen de eigenschappen en gezondheidsvoordelen van zwarte knoflook de redenen zijn waarom deze voedingsmiddelen zo populair zijn geworden in recepten.

  • Het vermogen om het immuunsysteem te versterken en het uiterlijk van defensieve cellen te bevorderen, is een van de belangrijkste eigenschappen van deze voedingsmiddelen. Het voorkomt verkoudheid en kan beschermen tegen allerlei infectieziekten.
  • Zwarte knoflook is een bron met een hoog gehalte aan fenolen, met name S-Allyl-Cysteïne (SAC), die een sterke antioxiderende werking hebben. Dit vermindert oxidatieve stress door de werking van vrije radicalen die celveroudering veroorzaken te neutraliseren.
  • Hoewel sommige onderzoeken aantonen dat witte knoflook superieur is aan zwarte in termen van ontstekingsremmende capaciteit, is het nog steeds een zeer nuttig voedingsmiddel als je een inflammatoire pathologie hebt.
  • De eigenschappen van zwarte knoflook geven het een hepatoprotectieve rol, dat wil zeggen dat het de lever kan beschermen tegen letsel en helpt wanneer het schade heeft opgelopen.
  • Een ander groot voordeel voor de gezondheid is dat het het cardiovasculaire systeem beschermt door de bloeddruk te verlagen, het ontstaan ​​van hart- en vaatziekten te voorkomen en de bloedcirculatie te verbeteren.
  • Helpt het cholesterolgehalte in het bloed onder controle te houden, waardoor de verhouding tussen de hoeveelheid HDL en LDL weer op een normaal niveau wordt gebracht.

Voordelen van zwarte knoflook

Contra-indicaties

Zwarte knoflook is een natuurlijk voedsel dat rechtstreeks afkomstig is van een gemeenschappelijk knoflook fermentatieproces. Om deze reden heeft het geen zeer uitgesproken contra-indicaties of bijwerkingen op de gezondheid.

Echter, zoals bij alle voedingsmiddelen, verdient het de voorkeur om rechtstreeks contact op te nemen met uw arts als u twijfelt. Enkele van de contra-indicaties van zwarte knoflook zijn:

  • Naast al zijn aminozuren, vitamines en mineralen is het een product met een hoog jodiumgehalte. Daarom is het beter om het te vermijden als u problemen heeft met de schildklier.
  • Zwarte knoflook verlaagt de bloeddruk, dus het wordt niet aanbevolen om het in te nemen voordat u chirurgische ingrepen ondergaat.
  • Er is geen bewijs gevonden dat zwangere vrouwen en baby's het niet kunnen nemen. Toch is het beter om het niet te overdrijven en uw arts te raadplegen.
Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published