DIVAIN | Equivalence parfums

45% KORTING OP ALLE GEUREN!

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Hoe chia.zaadjes consumeren? Meer informatie over de verschillende manieren om ze toe te voegen aan je voeding

Hoe eet je chiazaden, in welke hoeveelheid en eigenschappen

Chiazaden zijn een van die superfoods die op ieders lippen ligt, maar paradoxaal genoeg is het nooit erg duidelijk hoe je het moet innemen. Deze kleine zaden zijn zeer veelzijdig en heilzaam, maar alleen als je weet hoe je ze moet consumeren en in welke hoeveelheden.

Het consumeren van chiazaden betekent genieten van alle eigenschappen en voordelen die ze voor je gezondheid hebben, van hun antioxiderende kracht tot de pijnstillende eigenschappen, waaronder bovendien het vermogen om af te vallen.

Wat zijn ze en waar dienen ze voor?

Chiazaden zijn zaden van een plant afkomstig uit Amerika, Chia (Salvia Hispanica). De voordelen en eigenschappen van chia zijn al honderden jaren bekend. Om deze reden is de bekendheid van deze voeding zo breed, dat het over de hele wereld bekend is en wordt geconsumeerd door veel atleten en modellen die een gezond leven willen leiden of een bepaald dieet willen volgen.

De zaden van deze plant zijn zeer rijk aan voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor je lichaam en gezondheid, zoals koolhydraten, vitamines, mineralen, vezels of zelfs eiwitten van hoge biologische waarde.

Maar een fundamenteel kenmerk van deze zaden is zonder twijfel dat ze een bron zijn van omega-3-vetzuren van plantaardige oorsprong, die zeer moeilijk te vinden zijn.

Hoe chiazaden te nemen?

Om ten volle te profiteren van de eigenschappen en voordelen van chia, is het noodzakelijk om te weten hoe deze zaden kunnen worden ingenomen. Hier geven we je een paar ideeën om deze superfood te bereiden!

Smoothies

Smoothies zijn een van de beste opties die je hebt als het gaat om het eten van voedsel dat op zichzelf niet erg smakelijk is, zoals kan gebeuren met chiazaden.

Het idee is dat je ze toevoegt aan de shakes die je het lekkerst vindt, zoals eentje met aardbei en banaan of eentje met bosbessen en rood fruit. Het maakt niet uit welke smaak het is, het belangrijkste is de hoeveelheid die je gebruikt.

Als je niet wil dat je favoriete shake verandert in een zadenshake, is het beter om slechts 25 gram chia toe te voegen (gelijk aan twee eetlepels).

Voordelen en contra-indicaties van chia zaadjes

Yoghurt

Veel mensen mengen yoghurt met andere voeding, zoals noten. Ben jij er zo een? Of je het nu bent of niet, een van de beste manieren om je chia-inname in je dieet te verhogen, is door een kleine lepel van deze zaden aan yoghurt toe te voegen.

Salades

Als je graag goed voor jezelf zorgt, zul je zeker dol zijn op salades. Ze zijn een zeer veelzijdig gerecht dat je op duizend verschillende manieren kunt aanpassen, door honderden ingrediënten toe te voegen of alleen de essentiële te gebruiken.

Wat je geheime recept voor salades ook is, een lepel chiazaadjes erin zal vrijwel onopgemerkt blijven en de biologische voedingswaarde ervan vermenigvuldigen.

Sauzen

Kant en klaar gekochte sauzen zijn niet slecht, maar de beste optie voor je gezondheid is ongetwijfeld om ze thuis te maken. Als je durft, kun je wat chiazaadjes toevoegen die, zonder de smaak of textuur te veranderen de juiste toets geven die elke saus nodig heeft.

Brood en cacke

Is er iets lekkerder dan vers zelfgebakken brood? Als je je eigen brood maakt, ben je vast al begonnen met het toevoegen van meer ingrediënten dan nodig, zoals noten of rozijnen.

Waarom niet wat chia? Bovendien kun je het combineren met andere zaden, zoals vlas of zelfs haver, om een ​​echt zadenbrood te verkrijgen.

Hoe chiazaden toevoegen voor een gezond dieet?

Water met citroen en chia

Zonder twijfel is een van de meest gebruikelijke manieren om chia in te nemen een glas water met citroensap met een theelepel van deze zaden. Op deze manier bereik je het lichaam te zuiveren, veel gifstoffen te verwijderen en het voor te bereiden op een nieuwe dag.

Chia pudding

Veel mensen maken van deze zaden een soort gel of pap. Dit maak je door de chia in een beetje water te laten weken. Met een paar uur in de koelkast is deze chia gel klaar.

Dit gebeurt omdat chia een groot vermogen heeft om water op te nemen, dus als je het eet, zal het je intensief hydrateren. Hoe kun je het innemen? Als je een fan bent van de smaak van chia, kun je het gewoon direct eten maar zo niet, dan kun je het toevoegen aan een fruitsalade, yoghurt, een groentesalade of andere gerechten van je dieet..

H2 Waarschuwingen en contra-indicaties bij het consumeren van chiazaden

Het gebruiken van chia is niet alleen goed voor je gezondheid en kan je helpen een uitgebalanceerd dieet te behouden, maar kan ook enkele negatieve bijwerkingen hebben. Er zijn niet veel contra-indicaties voor chia, maar wél om rekening mee te houden.

Bijna iedereen kan het zonder probleem consumeren maar bij twijfel kun je het beste je huisarts raadplegen (bijvoorbeeld diabetici of mensen die medicijnen slikken).

Ook wordt het aanbevolen om dagelijks niet meer dan 25 gram chia zaden in te nemen, vanwege het hoge vezelgehalte.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published