DIVAIN | Equivalence parfums

45% KORTING OP ALLE GEUREN!

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Wat is Royal Jelly, eigenschappen en voordelen voor de gezondheid van mensen

Royal Jelly Eigenschappen: Voordelen en hoe het te nemen

Koninginnengelei is een stof die door bijen wordt afgescheiden en vele voordelen biedt voor het lichaam en de menselijke gezondheid. Zo levert dit natuurlijke voedingsmiddel energie, waardoor het een ideale aanvulling is in situaties van lichamelijke uitputting. Bovendien helpt het innemen van koninginnengelei ook het immuunsysteem en kan het blijkbaar veroudering vertragen.

Royal jelly is een product waarvan niet veel mensen zich bewust zijn van de gezondheidseffecten en eigenschappen ervan. Daarom vertellen wij u hieronder in detail wat het is, wat de voordelen zijn en hoe u het veilig en doeltreffend kunt innemen.

Wat is Royal Jelly?

Koninginnengelei is een stof die wordt afgescheiden door de hypofaryngeale klieren in de koppen van 5-10 dagen oude werkbijen en die, vermengd met maagsecreties, het voedsel vormt voor de larven gedurende de eerste drie levensdagen.

De bijenkoningin en de koninginnencellarven waaruit een nieuwe bijenkoningin zal voortkomen, zijn de enigen die zich met deze gelei kunnen voeden, vandaar de naam. Deze honingachtige substantie is dikvloeibaar, geel van kleur en vrij zuur.

Eigenschappen van Royal Jelly gunstig voor het lichaam

Koninginnengelei van bijen bestaat voor 60% uit water, maar bevat ook eiwitten, lipiden, mineralen, aminozuren, B-vitaminen zoals B1, B2, B5, B6 en B8 en foliumzuur. Deze samenstelling maakt de eigenschappen van gelei voor het leven van de mens enorm en een grote hulp tegen lichamelijke en geestelijke slijtage.

Eigenschappen van koninginnengelei

Royal jelly heeft veel voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  • Om te beginnen heeft het regenererende eigenschappen die de celvorming bevorderen en zo botten, huid en het zenuwstelsel verzorgen.
  • Deze krachtige stof heeft ook een antioxiderende werking die rimpels in de huid helpt voorkomen, vroegtijdige veroudering vertraagt en door vrije radicalen veroorzaakte degeneratieve ziekten voorkomt.
  • Koninginnengelei is ook een natuurlijk antibioticum dankzij zijn antivirale en antibacteriële eigenschappen die het lichaam beschermen tegen virussen en bacteriën. Het gebruik ervan bevordert ook de genezing van snijwonden, brandwonden en andere wonden.
  • Koninginnengelei is naar verluidt doeltreffend tegen angst, slapeloosheid, depressie en nervositeit, dankzij het gehalte aan B-vitaminen. Met andere woorden, het is een natuurlijk anxiolyticum.
  • Ten slotte kan het het immuunsysteem versterken. Het kan de symptomen van multiple sclerose en de ziekte van Alzheimer verbeteren, dient als behandeling voor bloedarmoede en behandelt ook voedingstekorten, aangezien het de voeding van zowel ondervoede kinderen als ondervoede volwassenen kan versterken.

Hoe moet je Royal Jelly innemen om te profiteren van zijn eigenschappen

Hoe Royal Jelly innemen

De dagelijkse inname van koninginnengelei bedraagt voor volwassenen ongeveer een halve gram en voor kinderen 30 tot 50% van de dosis voor volwassenen.

Koninginnengelei mag niet worden geconsumeerd bij allergieën, astma, hypertensie, tachycardie, migraine, diabetes, zwaarlijvigheid, de ziekte van Addison, dermatitis of andere huidproblemen. Het moet ook worden vermeden tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. In ieder geval raden wij u aan uw huisarts te raadplegen alvorens het in te nemen.

Om koninginnengelei in te nemen hoeft men slechts een kleine hoeveelheid van de stof in te nemen, ongeveer ter grootte van een rijstkorrel. Als u de smaak niet lekker vindt, kunt u het mengen met andere voedingsmiddelen zoals melk, honing of sap. Het wordt aanbevolen het 's morgens of op een lege maag in te nemen en het op de tong te laten oplossen.

Koninginnengelei is veilig en biedt vele voordelen, maar zoals hierboven vermeld, moet u eerst uw arts raadplegen voordat u het begint te nemen.

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published