DIVAIN | Equivalence parfums

-40% OP ALLE PARFUMS 😎

Your cart
Your cart is empty

Vind je favoriete parfum

Ontdek alles over layering om je eigen parfums te creëren

Layering van parfum: experimenteer, probeer en creëer unieke aroma’s

Persoonlijkheid wordt elke dag meer gewaardeerd en we genieten graag van die kleine dingen die speciaal voor ons zijn ontworpen, waaronder parfums. Op zoek naar die ene geur die jou vertegenwoordigt en deel uitmaakt van jou als persoon, is nu mogelijk dankzij de techniek van het layeren, de kunst van het combineren van reeds bestaande parfums om zo nieuwe aroma's te maken.

Door je eigen parfum te ontwikkelen, kun je iets unieks en persoonlijks creëren dat jou als persoon definieert. Daarom gaan we in dit artikel je alles vertellen wat je moet weten over de kunst van het layeren. Breng het in de praktijk en ervaar een totaal nieuwe zintuiglijke ervaring.

De grens bepaal je zelf, speel, experimenteer en maak het eigen!

Wat is layering?

Layering, beter bekend als de kunst van het combineren van verschillende parfums, is een techniek die bestaat uit het combineren van verschillende reeds bestaande geuren om op die manier nieuwe en gepersonaliseerde geuren te creëren.

Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt in het Midden-Oosten en nu, dankzij de meest geavanceerde parfummerken, is het een revolutionaire trend geworden in de parfumwereld in het Westen.

Speel en experimenteer met het mixen van olfactorische noten, geurfamilies, intensiteiten ... De mogelijkheden zijn eindeloos en iedereen kan layering in de praktijk brengen om zijn eigen persoonlijke stempel te drukken op een parfum. Hoewel, als je een beginner bent, is het belangrijk dat je eerst wat tips en trucs kent.

Wat is de kunst van het combineren van parfums, beter bekend als layering

Tips voor het beoefenen van layering

Omdat het zo'n nieuwe techniek is, weet je misschien niet waar je moet beginnen. Met de volgende tips en tricks die we je geven, krijg je dat zetje dat je nodig hebt om aan de slag te gaan met deze techniek om zo perfecte combinaties te creëren. Daag jezelf uit!

Hoeveel parfums moet ik gebruiken?

Begin met het mengen van slechts 2 parfums. We kennen allemaal de uitspraak Less is More en als je net begint, raden we je aan om te experimenteren met slechts twee parfums. Beetje bij beetje ontdek je wat je lekker vindt en kun je veel complexere mengsels maken met meer dan twee geuren.

Welke noten kan ik combineren?

Combineer parfums die een gemeenschappelijke noot hebben, zoals vanille, jasmijn of groene thee. Je kunt ook een parfum met een leidende, meer dominante noot, zoals roos, combineren met een andere, meer gefacetteerde geur. Met het verstrijken van de tijd zul je in staat zijn om meer gedurfde creaties te maken en contrasterende noten te mengen, zoals pittig en zoet.

Evenzo raden we je aan om te kiezen voor lineaire aroma's om mee te beginnen. Die behouden dezelfde geur vanaf het moment dat je ze aanbrengt totdat ze van je huid verdwijnen. Bijvoorbeeld parfums met muskus of houtachtige noten.

En welke olfactorische families?

In het begin kun je ervoor kiezen om aroma's te mengen die tot dezelfde olfactorische familie behoren, bijvoorbeeld houtachtig met houtachtig, bloemig met bloemig ... Wanneer je ontdekt wat bij je past en je de techniek onder de knie begint te krijgen, moedigen we je aan om verschillende families te gaan gebruiken, zoals houtachtig met fruitig of bloemig met kruidig.

En vergeet niet, het parfum dat je creëert door andere bestaande te mengen, zal niet tot een specifieke geurfamilie behoren. Het zal uniek en persoonlijk zijn.

Welke geuren gaan eerst?

Hoewel de techniek van layering sterk gebaseerd is op persoonlijke smaak, kun je, als je niet overtuigd bent van hele zware of sterke aroma's, beginnen met het mengen van alleen lichte geuren. Als u besluit om aroma's van verschillende intensiteit te combineren, raden we je aan om eerst het zwaardere parfum aanbrengen, zodat het de geurtonen van het lichtere niet overheerst.

Hoe en waar meng ik de geuren?

Je kunt ervoor kiezen om het mengsel direct op het lichaam te spuiten, of je kunt een bakje gebruiken. We raden je aan om onze navulbare vaporizer te gebruiken, waarmee je dankzij het kleine formaat ook je creatie overal mee naartoe kunt nemen.

Als je ervoor kiest om het op je lichaam te spuiten, kun je de parfums in hetzelfde gebied of elk parfum in een ander deel mengen. Vergeet niet om je huid altijd goed te hydrateren om een ​​langere geurduur op je huid te krijgen.

De beste vormen van layering om gepersonaliseerde geuren te ontwikkelen

De beste combinaties om unieke geuren te creëren

Laat je inspireren door deze parfumcombinaties die al bestaan ​​om je eigen geuren te creëren en eigen te maken De leukste combinaties voor layering om mee te spelen, experimenteren en genieten zijn hier! Daarnaast zijn ze een perfect en zeer origineel cadeau voor die ene speciale persoon.

  • DIVAIN-L10: FEELING LOVE: deze gelaagdheid op basis van oosterse geuren is de vereniging van onze DIVAIN-600, vergelijkbaar met Girl of Now van Elie Saab met DIVAIN-155, vergelijkbaar met Hypnotic Poison van Dior. Het doel van de combinatie van beide parfums is om nieuwe exotische facetten te creëren door een onweerstaanbare bloemige en vanille toets toe te voegen.
  • DIVAIN-L11: ALTIJD JIJ: dit pakket bevat DIVAIN-602, vergelijkbaar met Libre van YSL en DIVAIN-568, vergelijkbaar met Mon Guerlain, die u kunt combineren voor een exquise gelaagdheid van verrassende geuren, ontworpen voor romantische en delicate vrouwen.
  • DIVAIN-L12: FLORAL SENSATIONS: een onweerstaanbare gelaagdheid die de muskus- en kasjmiernoten van beide parfums (DIVAIN-599 en DIVAIN-199) versterkt om een bloemencocktail te creëren met nooit eerder geziene facetten.

En vergeet niet, transformeer en geef je persoonlijke touch aan wat al is gecreëerd, experimenteer, probeer en speel een deskundige parfumeur. Jij bepaalt de grens!

En als je hulp of advies nodig hebt bij het layeren, aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen!

Previous post
Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published